مراحل و روش‌های تهیه اسانس

مراحل و روش‌های تهیه اسانس

آیا تا به حال برایتان سوال پیش آمده که اسانس‌ها چگونه تولید می‌شوند و علت افزایش روز افزون استفاده از آن‌ها چیست؟ خواص این محصولات روغنی معطر چیست و چه کاربردی دارند؟ با توجه به افزایش استفاده از آن در داروسازی، مواد آرایشی و بهداشتی و صنایع غذایی بسیاری از فعالان این حوزه اقدام به تولید و عرضه انواع آن نموده‌اند.

به طور خلاصه می‌توان چنین گفت که این ماده ترکیبی معطر و روغنی است که طی فرآیندی خاص از  گیاهان مختلفی مانند لوندر (اسطوخودوس)، پاچولی، اوکالیپتوس، وانیل، نعناع، گل محمدی و … استخراج می‌شود و هر یک ویژگی و خواص منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه این محتوا، به مراحل و روش‌های تهیه اسانس خواهیم پرداخت.

فهرست مطالب:

طرز تهیه اسانس

  • روش تقطیر: روش‌های مختلفی برای تولید این مواد وجود دارد اما با توجه به اینکه رایج‌ترین آن تقطیر است، در ابتدا به بررسی این فرآند می‌پردازیم. برخی رایحه‌ها مانند پاچولی، نعناع فلفلی، اسطوخودوس (لوندر)، روغن درخت چای و.. را می‌توان به این روش تولید نمود.در ابتدا گل، برگ، پوست، ریشه و دیگر مواد خام گیاهان را در دستگاه تقطیر قرار داده و با آب ترکیب می‌کنیم. در مرحله بعد مواد موجود حرارات دیده و بخار می‌شود. حال این بخار فرار از داخل ستون تقطیر که سرد است، عبور کرده و به مایع تبدیل می‌شوند. مایع بدست آمده در یک ظروف دو فازی که یک قسمت آن روغن است ریخته شده و این محلول تولید می‌شود. فاز دیگر نیز که عصاره آب و گیاه است به صورت عرقیجات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • روش حلال:  گیاهان مختلف دارای مقدار بسیاری کمی روغن می‌باشند. ظرافت آن‌ها سبب شده است تا این روغن به راحتی در اثر حرارت از آن خارج شود. هگزان یا دی اکسید کربن به عنوان یه حلال عمل کرده و این روغن را استخراج می‌کنند. اما ماده بدست آمده به صورت مخلوط است و از یک حلال دیگر به اسم اتیل الکل برای جدا سازی آن استفاده می‌شود تا اسانس گیاه باقی بماند.
  • روش فشرده سازی: فشرده سازی برای تهیه اسانس‌هایی مانند مرکبات بدست می‌آید. زیرا میزان روغنی که در پوست مرکباتی مانند پرتقال وجود دارد بالا است. این روش نسبت به دو روش دیگر ارزان تر است به همین دلیل برای تولید روغن لیمو و پرتقال از آن استفاده می‌کنند.

خرید و فروش عمده اسانس برف پاییزه

مراحل و روش‌های تهیه اسانس

معرفی انواع اسانس و ویژگی آن

همانطور که اشاره شد، یکی از کاربردهای استفاده از این محصولات، در صنایع دارویی می‌باشد و یا خواص درمانی آن‌ها سبب شده است تا در طب سنتی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها و خواصشان خواهیم پرداخت.

  • اسانس صندل

با استفاده از تقطیر چوب صندل با آب، بدست می‌آید. عطری تند و تلخ و ظاهری شفاف و زرد رنگ دارد. همچنین قابل حل در انواع روغن‌ها می‌باشد ولی نمی‌توان آن را با گلیسیرین محلول نمود.

  • اسانس اسطوخودوس ( لوندر ) 

این محصول از گل و سرشاخه‌های برگ دار گیاه لوندر بدست می‌آید. قابل حل در الکل است و کاربرد فراوانی در پانسمان زخم و بندآوردن خون دارد. معمولا در کشور اسپانیا تولید می‌شود و عطری شبیه رومارون دارد.

  • اسانس پرتقال

همانطور که اشاره شد از فشردن پوست پرتقال می‌توان آن را تهیه کرد. به راحتی در الکل حل شده اما در آب قابل حل نمی‌باشد. نکته‌ای که باید به آن توجه نمود این است که اسانس پرتقال در مدت زمان کوتاه تغییر رنگ و عطر می‌دهد، بنابراین باید تازه استفاده شود.

  • اسانس نعناع

از برگ و گل نعناع بدست می‌آید، بی رنگ و دارای عطری سوزاننده است. کاربرد فراوانی در تهیه قرص، خمیر دندان، آب نبات و عطرها دارد. همچنین دارای خواص درمانی فراوانی نظیر ضد عفونی معده، رفع دل پیچه و … دارد.

  • اسانس سیر

با استفاده از بخار آب و تقطیر آن با سیر بدست می‌اید. رنگ آن نارنجی است و در بسیاری از روغن‌های معدنی استفاده می‌شود. همچنین در صنایع غذایی و به منظور طعم دار کردن غذا نیز کاربرد فراوانی دارد.

مرکز تولید انواع اسانس

با توجه به کاربرد فراوان اسانس در صنایع مختلف و افزایش روزافزون مخاطب این مواد، بسیاری از علاقمندان و فعالان این حوزه اقدام به تولید انواع آن را نموده‌اند. مجموعه تولیدی برف پاییزه نیز با در نظر گرفتن نیاز مخاطب در این حوزه برترین این محصولات را در روایح متفاوت تولید و یا عرضه نموده است. شما علاقمندان می‌توانید با تماس با تیم پشتیبانی این مرکز، اطلاعات لازم را از نحوه خرید عمده و خط تولید تمامی محصولات نظیر اسانس، ظروف پیرکس، خوشبوکننده و … کسب نمایید.

تولید عمده و خرید عمده اسانس برف پاییزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *